Of je zoon even buiten komt spelen.

Triiiiing. De voordeur bel gaat. Een jongen van school staat voor de deur. Met een stapel folders. Alsjeblieft zegt hij. Ik doe een stap opzij en zeg; gooi maar op de grond. Die raak ik namelijk het komende uur niet aan. Afstand houden. Zolang mogelijk mijn adem ingehouden.

En dan komt de vraag; wil Daan met mij buiten spelen? Sorry? Nog een keer? Mag Daan buiten spelen? Wat denk je zelf? De scholen zijn dicht. Waarom denk je? Zodat wij lekker de hele dag samen kunnen spelen? Echt serieus mensen. Doe normaal jullie hebben geen idee wat er nu gaande is. En ja ik heb ook een chagrijnige zoon in huis omdat hij zijn vrienden mist. Hij smeekt om te spelen met vriendjes op twee meter afstand. Maar nee, zelfs dat keur ik niet goed.

Blijf binnen. Doe je boodschappen. Was meteen daarna je handen. Laat geen andere mensen in je huis. Neem deze maatregelen nou eens serieus. Kijk voor de β€˜grap’ eens naar hoe Londen, Madrid, Parijs etc etc eruitziet. Geen kip op straat. Dus als wij nu lekker doorgaan met samen gezellig kletsen, hele families meenemen naar de supermarkt gaan ook wij helemaal dicht.

.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s