Mijn kat van vroeger en die van nu.

Op mijn 11de jaar gingen mijn ouders verhuizen. Ik ging van een school met 6 leerlingen naar een klas van 36. Mijn ouders waren druk met de verhuizing. Dus ik ging, logisch, samen met mijn broer bij opa en oma logeren. Best modern. Tegenwoordig is dit normaal aangezien iedereen te moeten werken om hun hoofd boven water te houden.

Op een gegeven moment kreeg ik een kitten van mijn ouders. In ons nieuwe huis. Dat huis die onze toekomst was. Ik van een klas met 6 leerlingen naar 36 ging. Pfew. Wat vond ik dit moeilijk. Maar dan een kitten! Ik zal haar nooit maar dan ook nooit meer vergeten! Onze Minou πŸ₯°πŸ˜. Zij was vooral binnen. Soms even buiten. Als mijn moeder met de hond ging wandelen dan liep de kat mee. Als wij gingen eten dan zat zij op een krukje erbij. Kwijl liep dan uit haar mond. Zo leuk. Zo gezellig. Ik zal mijn Minou nooit meer vergeten. Krijg je ooit weer zo’n eerste liefde? Nooit verwacht maar toch gekregen. Via de overburen kregen wij een kitten genaamd Dolf.

Als ik een vraag stel aan haar geeft zij via een miauw antwoord. Als ik naar beneden loop loopt zij met mij mee. Samen de trap af zodat ik de verwarming aan kan zetten. Samen weer naar boven. Als ik in de badkamer sta voor de spiegel ligt lieve dolf precies onder de kraan. Samen weer naar beneden. Dan komen de kinderen de trap af. Een beetje angstig. Dolf wil ze graag begroeten (springend tussen hun benen). Iedereen is dol op onze kat Dolf. Zelfs elke visite. Ze heeft maar twee keer in haar leven iemand aangevallen….. ik zeg hier verder niks over 😐. Wij als gezin en familie zijn veilig voor haar. Men zegt weleens dat een kat de baas is over het huis. Dus zij bepaalt wij hier wel of niet welkom is. Zeg genoeg.

Wat mijn eerste kat Minou deed was als zij naar binnen wilde zij altijd voor het raam gaan mauwen. En warempel. Onze Dolf ook. Zou zij een reΓ―ncarnatie zijn?

Onze Dolf. Ze is ons schatje. Zo lief. Zeurt nergens om. Luistert naar wat wij zeggen. Is aardig naar ons toe.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s