Als ik naar Italië kijk.

Social media heeft voor en nadelen. Ik keek naar een filmpje van een Nederlander die in het noorden van Italië woont. Hij gaf aan via eigen ervaring; mensen blijf thuis! Scholen worden niet voor niks gesloten. Laat hem of haar niet met een vriendje spelen. De besmetting gaat van een over op twee. Oftewel, bijvoorbeeld ik ben besmet. Mijn kind raakt besmet maar wordt niet ziek. Hij geeft dit door aan zijn vriendje die word ook niet ziek wordt. De ouders van dat vriendje geraken allebei ziek. Dus van 1 persoon raken inderdaad twee mensen ziek.

Hij gaf ook aan dat de mensen in Italië niet zomaar met meerdere personen in een auto mochten zitten. Kleine ruimte. Meer kans op besmetting. Zij krijgen daar een brief van wie met wie in een auto mogen zitten.

Boodschappen? Ook in Italië is nog steeds meer dan genoeg te krijgen. Maar met z’n allen in een grote ruimte? Niet handig. Je krijgt daar een goedkeuring om boodschappen te doen als zijnde een persoon voor een hele straat of een familie. En ben je bij de supermarkt? Per bepaald aantal personen mag je naar binnen. Niet meer dan dat. En dan heb je geen ellebogen om je heen. Je hebt meer dan genoeg keuze aan voedsel. Want wij mensen in Europa hebben niks te klagen.

Klinkt dit gezellig? Ellebogen werk? Hamsteren? Nee toch? Dus stop hier nu eindelijk eens mee. Laat Italië een voorbeeld zijn. Hopelijk gaan wij ons vanaf nu gedragen. Kinderen binnen of in eigen tuin spelen. De scholen zitten niet voor niks dicht.

Dit willen wij toch niet?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s