Corona boodschappen.

Doen jullie hieraan mee? Ik noem het gekscherend Corona boodschappen. Ik bedoel natuurlijk extra boodschappen doen mocht de Corona hier hard toeslaan. Ik denk aan toiletpapier. Paracetamol tegen de koorts mocht je de verschijnselen krijgen. De winkels hebben geen voorraad meer. Bol.com vraagt 3,50 voor een doosje van tien. Woekerprijzen. Vitamine C is bijna overal op (zou helpen tegen het Corona virus).

Ik ben niet echt bang om ziek te worden. Ook niet voor mijn kinderen. Maar mijn ouders…. Er wordt al gemeld dat opa’s en oma’s hun kleinkinderen even niet mogen zien. Lekker dan. Mijn ouders zijn oppas aan huis. Gelukkig zijn de kinderen al wat groter en redden zij zich best goed. Appen en facetimen zorgen voor contact tussen hen en mij als ik even weg moet.

Maar wat doe ik verder met de lichte paniek om het Corona virus? Ik had nog veel toiletpapier. Dacht ik altijd nodig te hebben. Tot ik merkte dat mijn zoon bij een keer vergeten door spoelen van het toilet zowat een rol per keer gebruikt 😱. Even uitgelegd dat dit dus slecht is voor het milieu en de portemonnee. Pas gebeurd. Dus nu heb ik een mega grote voorraad waar ik dus lang mee kan doen. En bij nood kan je altijd je …. schoonspoelen onder de douche. Dus alsnog geen paniek.

Mijn broer kan niet zonder brood. Hoe moet dat als wij de deur niet uit mogen? Kan je dan nog wel je eten laten bezorgen? Blijft de broodfabriek open? Voor de komende twee maanden wat houdbaarheidsdatum datum betreft kan je voorverpakt brood kopen voor in de oven. En wat dacht je van pakken broodmix? Lekker je eigen verse brood bakken.

Frisdrank. Dan maar even wat minder. Dronken wij toch al niet vaak. Ik heb wel een paar bussen oploslimonade. Jaren houdbaar. En van de zomer kan ik daar prima ijsjes van maken of ik maak oplos limonade met ijsklontjes op tafel met mooi weer.

Pasta en blikgroente. Ook jaren houdbaar. Prima wat extra op voorraad te hebben. In het weekend een chipje…. ik heb een zak magnetron popcorn. Erg populair hier. Kan je naturel eten of met suiker of zout. Een pot bouillon die jaren houdbaar is. Dit vinden ze heerlijk hier. Normaal eigenlijk teveel aan zout. Maar bij een griep en veel zweten…. prima.

Het gaat wel goed komen hier. Voorlopig nog genoeg aan boodschappen te krijgen. En zo niet, dan heb ik nog wel even genoeg. Mochten de scholen dichtgaan… komt wel goed met mijn parttime baan en de vader van Daan en Eva.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s