Hoe vaak rest afval?

Voorheen gooide ik alles in de kliko. Lette nergens op. Tegenwoordig denk ik meer na. Wat kan ik scheiden wat afval betreft? Zelfs de vriendjes van mijn kinderen vragen bij alles wat ze hier eten en als afval hebben; kan het in deze bak of…. ? Dan leg ik uit wat het is en waar het in moet. Sinds ik oplet heb ik veel minder restafval. Nog steeds een kliko vol hoor. Vandaag is het weer zover. Maar dan heb ik wel twee maal overgeslagen. Oftewel, 8 euro 40 bespaard. Fijn voor mijn portemonnee.

Ik koop al het groente en fruit zonder zakjes. Wij eten steeds minder vlees en vis. Drinken veel water of thee, dus geen soda flessen. Dit scheelt veel verpakkingen. Ik ben er nog lang niet. Maar ik verdiep mij wel in afval scheiden. Dus ik investeer in de toekomst van mijn kinderen. Een beter leven met minder afval.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s