Kind en koorts.

Onze kindjes zijn de laatste maanden niet ziek geweest. En dan nu, sinds gisteren… zoon lief hing s’middags op de bank. ‘Mam, ik voel me zo misselijk’. En toch had hij goed gegeten. Maar daarna hing hij als een dood vogeltje op de bank. En wat voelde hij warm/heet. Wij zijn thuis niet zo van meteen een temperatuur meten. Maar dit keer voelde hij wel heel hoog van temperatuur. Uiteindelijk scoorde hij 40,1 temp. Mmmmh, niet zo best.

  
En wat doe je dan? Als je op internet kijkt lees je verschillende verhalen. De een zegt; laat de koorts zijn gang gaan. Deze heb je niet voor niets. De bacteriΓ«n of virussen moeten uit een lijf komen door middel van koorts. De ander zegt dat je de koorts moet dempen met bijvoorbeeld paracetamol zodat de hersenen niet teveel last krijgen van de temperatuur schommelingen. Lastig geval. Wie geloof je nu? Ik denk zelf dat bij een klein kind, een baby, temperatuur schommelingen niet al te best zijn. Maar voor een kleuter zou ik zeggen, mocht de temperatuur al te hoog op lopen, geef ze lekker een paracetamol. Dan voelen ze zich beter, slapen ze beter. En dan zijn ze eventueel een dag langer ziek, het zij dan maar zo. Maar ik vraag me af of dit het geval zal zijn. Want als een kind zich minder ziek voelt dankzij de pijnstilling/koorts demping  dan gaan ze beter eten en drinken. En dan zijn ze waarschijnlijk ook weer eerder beter.

Heeft onze zoon een virus onder de leden die hij moet uitzieken of is hij gewoon school moe? We zitten nu namelijk aan het einde van het schooljaar. Nog 1,5 week te gaan. Ook dit speelt waarschijnlijk mee. Voor nu laat ik het allemaal een beetje op zijn beloop. Er wordt gelukkig nog niet gespuugd. Geen diarree. Meneer eet en drinkt voldoende. Voor de nacht heb ik hem aan paracetamol gegeven. Daar kan hij hopelijk lekker op slapen. En daarna…. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s