Jezus Christus.

Ik ben gereformeerd opgevoed. Mijn man katholiek. Onze twee kinderen gaan naar een katholieke school. Regelmatig komt onze zoon van zes jaar thuis met vragen over de bijbel. Soms is dit best lastig voor ons. 

  

Wij hebben bewust voor een katholieke school gekozen. Alhoewel het ook een christelijke school had kunnen zijn. Zo ben ik namelijk opgevoed. We wilden onze kinderen iets mee geven over het geloof. Terwijl wij zelf niet meer naar de kerk gaan. Maar in onze jeugd gingen mijn man en ik naar de kerk en naar een school waar over de bijbel werd gepraat. Nu geven we onze kinderen ook iets mee over de bijbel. En dan kunnen ze later zelf beslissen wat ze hiermee willen doen.  Alleen komen ze nu soms met vragen….. En dan moet ik echt graven in mijn geheugen of ik het antwoord wel kan vinden. Dat lukt niet altijd. Gelukkig heb ik mijn ouders nog die nog steeds elke zondag naar de kerk gaan en veel over de bijbel weten. Ik kan dus mijn kinderen naar mijn ouders sturen voor bepaalde vragen en antwoorden. Ik vind dit niet altijd even leuk natuurlijk. Het liefst geef ik mijn kinderen zelf een antwoord over de vragen uit de bijbel. Maar met behulp van anderen komen we er wel. En daar gaat het toch ook om? Samen staan we sterk. Heb uw naaste lief.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s