Paleo.

Het is nu helemaal in om volgens paleo te eten. Een bepaalde eet stijl die niks heeft met melk producten en granen. Want in de oer tijd hadden ze geen tijd om brood te bakken. En melk is iets voor baby’s. Daarna heb je het niet meer nodig volgens deze mensen. Wat blijft er dan nog over? 

  

Wat blijft er dan nog over om te eten? Noten, gedroogd fruit, eventueel spelt producten, eieren, vlees en lekkere vette producten zoals spek en vette vis. Op zich genoeg. Maar het is zo anders dan dat ik opgevoed ben. En daarom voelt het ook minder goed. Alhoewel het wel allemaal lekker is en goed vol te houden. Ga ik dit nu ook bij de kinderen door ‘duwen’? Nee. Lijkt me niet. Zij zijn in de groei. En hebben bouwstenen nodig. Dus geef ik ze gewoon hun koolhydraten zoals een bruine boterham en volkoren pasta. Prima verbranding lijkt me. En wat de melk producten betreft. Die zouden dus overbodig zijn. Ik merk wel dat ik nu minder hamer op de glazen melk en volle yoghurt die blijven staan. Het schijnt dat je calcium ook via bijvoorbeeld broccoli of spinazie binnen krijgt. Ik blijf dit bijzonder vinden. Ik dacht dat groenten alleen ijzer en vitamines zouden bevatten. Maar als ze nu zeggen dat er ook calcium in zit ben ik eigenlijk wel blij. Ik vond melk nooit lekker. 

Inmiddels zie ik vele stukken in de krant over superfoods. De goji bessen en andere superfood dingen schijnen nu ineens vol te zitten met bestrijdingsmiddelen. Ben ik even blij dat ik niet helemaal ben op gegaan in het superfood gebeuren. Zo zie je maar weer. De ene hype volgt zich op met de volgende. En wat leren we ervan? Eet gewoon je normale dingen zoals fruit, groenten en brood. Dit zijn allemaal gezonde dingen. En al die hypes? Leuk voor heel even. Maar zeker voor niet al te lang. Gebruik je gezonde verstand! 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s