Klikie pedia: kliekjes dag.

We schijnen met zijn allen veel eten weg te gooien.  Ongeveer 14% procent van de boodschappen in Nederland belandt ongebruikt in de prullenbak. Dat is voor zo’n 2,5 miljard per jaar. Oftewel 150 euro per persoon. Dus 50 kilo per persoon. 

Producten die mensen het meest weg gooien zijn: 

– melk en melkproducten.

– brood.

– groenten.

– fruit.

-sauzen, oliΓ«n en vetten.

  

Zonde natuurlijk. Dat zal iedereen beamen. Maar stel je voor je koopt je boodschappen voor een week. Daar zit een houdbaarheidsdatum op. Dan ga je onverwacht ergens anders eten. Of je hebt net iets teveel ingeslagen. Wat dan? Als je voedsel over de datum is….. Zoals ik al een keer eerder had gemeld: je ogen en neus geven vaak het best aan of het eten nog goed is. Een datum zegt niet alles. En weet je op tijd dat je eten gaat over houden kijk dan of je het nog kan invriezen. Dan blijft het weer langer bruikbaar. Ik koop meestal voor een dag minder boodschappen in. Soms zelfs twee. Dan eten we een restje uit de vriezer of een kliekje uit de koelkast.

http://www.kliekipedia.nl

  

Heb je nog groentes over? Spaar ze op. Daar kan je een heerlijke omelet van maken in bijvoorbeeld het weekend. Wat verse kruiden erover. En je hebt weer een heerlijke lunch (gratis πŸ˜‰).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s