Pasen.

Het is alweer tweede paasdag. Hebben we de buikjes nog vol van de eerste paasdag? Gegourmet? Paas eieren verstopt en opgegeten? Lekker gebrunched. Gekookte en gebakken eieren gegeten? Het kan allemaal niet op tegenwoordig. Je kan geen feestdag bedenken of je krijgt folders vol met eet spullen om het maar te vieren. Behoorlijk commercieel natuurlijk. Nou hoeven we daar natuurlijk niet op in te gaan. Maar hoe pakken we het dan aan? Het is voor de kinderen natuurlijk wel leuk als je iets speciaals gaat doen met dit soort dagen.

Als ik aan mijn jeugd denk en pasen, wat komt er dan in me op? Met mijn vele nichtjes eieren zoeken. Gekookte eieren en chocolade eieren. Door weer en wind gingen we eieren zoeken. Iedereen moest alles verzamelen in een gezamenlijke mand. Daarna werd de boel verdeelt. Soms kwam je dagen later nog ergens een ei tegen in de tuin 😁. Super leuke herinneringen. Het ging niet eens om het eten ervan. Maar gewoon om het samen zijn en samen spelen/zoeken. En dat doen wij nu ook met onze kinderen. 

Er is wel een ding waar ik erg verbaasd over ben wat betreft de reclames op televisie. Deze gaat over wat te eten met de paasdagen. Konijnenvlees! Hoe kan je nu de paashaas opeten terwijl die hard aan het werk is? Wie moet nu de eieren verstoppen als wij de paashaas/konijn opeten? 

Een paasei is een versierd ei of een chocolade ei. Deze wordt met de Pasen verstopt. Het verstoppen stamt uit de Germaanse traditie om eieren, als symbool van vruchtbaarheid, in akkers te begraven zodat deze akkers op hun beurt vruchtbaar zouden worden.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s