Een winkel zonder kassa.

Ik had dit al eerder beschreven. Een winkel waar je je bankpas niet hoeft te laten zien. Je mag, omdat je het moeilijk hebt, voor nu EEN keer per maand je inkopen doen.

Hoeveel boodschappen per huishouden? Wij hebben een systeem overgenomen van de voedselbank in Veenendaal. Een alleenstaande ouder is een XS. Daar staan weer punten achter. Een gezin met meer dan vijf kinderen is een XL. Voor elke punt kan je een product zoeken. Sommige producten kosten je meer punten. Dan heb ik het over een pak koffie of wasmiddel.

Wauw. Wat werkte dit goed.

Iedereen kreeg een portie vlees; kip of gehakt. Een doos met eieren. Dat koste je geen punten. Daarnaast mochten alleenstaanden of gezinnen hun producten dus uitzoeken. Van levensmiddelen tot aan drogisterij producten.

Hoe lief is bovenstaande? Wij als vrijwilligers kregen ineens loempia’s en kroepoek.

Wat wij ook heel belangrijk vinden is dat praatje. Mensen verzamelden zich in een bepaalde ruimte. Daar werd koffie, thee of limonade geschonken. Een vrijwilliger maakte een praatje met iedereen. Heel belangrijk. Mensen worden gehoord en krijgen tips.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s