Kerst tradities met eten.

Ik las dat veel mensen toch elk jaar hetzelfde eten met de kerst. Andere feestdagen proberen we schijnbaar van alles uit. Maar niet met de kerst.

Gourmetten doen veel mensen. En anders staat nummer één een stuk vlees met rode wijnsaus, stoof peertjes en aardappel gratin. Grappig. Niet bij ons.

Vroeger hadden wij altijd kalkoen. Een keer zo’n grote dat die niet meer in de oven paste πŸ™ˆ. Later een beenham die buiten op een ronddraai spit ging. En altijd een runder rollade. Die konden mijn ouders dit jaar nergens vinden.

Ik heb vreselijk gelachen om wat wij te eten kregen. Pompoensoep vooraf. Door paps gemaakt. Een paar jaar geleden had ik daar nog nooit van gehoord. Voor het eerst nu zalm. Kip met appel rollade (hoe kom je erbij?), super lekker. Runder rollade met truffel. De jeugd moest wennen, haha. Een kleine beenham. Natuurlijk rΓΆsti rondjes, bonen uit de tuin met spek eromheen, broccoli, salade en jawel, de stoofpeertjes. Ik vond het zo bijzonder dat die β€˜oudjes’ zoveel nieuwe dingen voor ons op tafel hadden gezet. Hoe ouder hoe gekker. Het was verrukkelijk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s