Dat was eerste kerstdag.

Kerstnacht had ik gewerkt. Op eerste kerstdag lag deze moeder lekker op de bank een dutje te doen. Eva lag naast mij. Zij keek een film. Daan sliep lang uit op zijn kamer. Ach, onze kerstavond viering hadden wij gelukkig al eerder gevierd. Maar ja, op een gegeven moment zoonlief toch maar naar beneden geroepen. Hij begint een puber te worden. Ik zei tegen hem; een taak. Haar in de plooi, gel…. Hij; waarom? Ik; het is kerst. Dit verhaal herhaalden hij en ik elke tien minuten. Na vier keer was ik het zat. Of je doet je haar en gaat gezellig mee naar opa en oma of je luistert niet en blijf je lekker thuis. Ik nam hiermee een enorm risico…. πŸ˜…. Maar gelukkig ging er gel in de haren van meneer.

Daarna naar opa en oma. Het was weer zo gezellig. Al die kerstbomen bij mijn ouders. Zo mooi. In de keuken staan er twee. Woonkamer een. Buiten twee. Ga zo maar door. Die met het thee servies in de keuken is wel een van mijn favoriete.

Mijn broer en zijn gezin kwamen ook. Er werd vuurwerk afgestoken en sterretjes gebrand. Zo gezellig.

Ik neem elk jaar van die Christmas crackers mee. Vroeger zat er een speeltje in, een spreuk en een papieren kroon. Tegenwoordig nooit meer een speeltje. Maarrrr, ik had van afgelopen drie jaar steeds 2 a 3 crackers over. De een knalde. De ander niet. Spannend. Twee hadden een spreuk. De rest stickers met een persoon erop. Die kon je op je voorhoofd plakken en dan maar raden wie of wat je was. Wat hebben wij toen gelachen. Zelfs Daan durfde het aan.

En nog steeds zit er tegenwoordig een papieren kroon in de Christmas cracker. Helaas willen de kinderen niet graag meer op de foto.

Toen kwam het toetje. Hij was leuk en lekker.

Al met al een geslaagde eerste kerstdag. Na het diner bracht ik Daan en Eva naar hun vader. Tot over een week. Mams gaat extra werken. Komt allemaal goed. Zin in oud en nieuw met ze.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s