Hoe makkelijk zeggen mensen af…

Burendag was op een datum dat veel mensen nog op vakantie waren. Dus voordat de zomervakantie begon gooide ik in samenwerking met een straatgenoot een andere datum in de straat app. Je kan het maar op tijd weten.

Ik kreeg vrij snel een bericht van nieuwe bewoners dat ze op vakantie zouden zijn. Dank voor de afmelding. De avond voordat het feest hier los zou barsten begon nummer één met een afzegging. En dat ging maar door. Serieus? Een avond vtv afmelden? Kan gebeuren. Maar gewoon driekwart vd straat. Ik had een week vtv nog gevraagd of mensen zich via een privΓ© bericht wilden aan of afmelden. Niks op gehoord. Waar gaan we met z’n allen toch heen? Wat een verloederingsmaatschappij.

Maar ik ben niet voor een gat te vangen. Iemand opperde de datum te verzetten. Heeft geen zin. Krijg je hetzelfde. Gewoon door laten gaan en neem maar iemand mee. Nog andere mensen van om de hoek gevraagd. Die waren super blij. Mooi zo. Hoe leuk is dat als je niks hebt en je krijgt ineens een feestje aangeboden?

Ik merk het ook op het werk. Jubilaris uitje. Bijna niemand schreef zich in. Klopt wel als je bijna geen vast personeel hebt. Die draaien alle diensten. Op het laatst werden oud collega’s gevraagd, zzp-ers, partners en buren mochten mee, haha. Toen nog kwamen ze niet aan het aantal personen. Heel bizar.

Maar, het burendag dag feest was super gezellig. Genoeg leuke mensen over de vloer gehad. Nieuwe enthousiaste mensen toegevoegd. Vuurtje in de tuin. Iemand nam kippensoep mee, een hartige taart, zelf gemaakte loempia’s, saucijsjes en worstenbroodjes, stokbrood met smeersels. Meer dan genoeg kunnen eten. En vooral fijn weer even bij kunnen kletsen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s