Crumpets.

Toen Queen Elizabeth werd begraven zag ik bij iemand die naar de begravenis op tv keek dat ze crumpets at. Ik moest meteen aan vroeger denken. Wij gingen voorheen best vaak naar Engeland of de familie van daar kwamen hier. In corona tijd elkaar natuurlijk lang niet gezien.

Afgelopen woensdag kwamen mijn oom en tante naar Nederland. Bij mijn ouders in huis. Ik vroeg heel brutaal een dag voor hun reis of ze crumpets mee wilden nemen. Mijn oom ging om 8:00 voor ons naar de Engelse supermarkt.

Van het weekend was dat mijn ontbijt en lunch. Ik bewaar de rest voor mijn kinderen. Ze zijn zoooooo lekker. Het is eigenlijk β€˜gewoon’ brood. Maar deze zit vol met gaten. Tot bijna op de bodem. Je doet zo’n crumpet in de broodrooster. Dan heb je lekker vers brood voor je gevoel met gaten. Heerlijk krokant. Mijn tante smeert er dan boter of jam op. De poriΓ«n van het brood zuigen zich daar dan mee vol. Ik had stroop. Echt zo lekker. Ik moest wel dooreten anders ging de stroop door de bodem.

Als je een pannenkoek met stroop eet voel je in je mond dat de stroop los ligt op de pannenkoek. Bij een crumpet is het meer een geheel. Waarschijnlijk omdat alles opgetogen wordt. Je kan ook lemon curd (heb ik ook in Engeland voor het eerst gezien) erop doen of jam. Die zakken niet door de bodem heen. Ik hoop dat dit een keer overwaait naar Nederland.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s