Werken voor niks?

Dit wordt steeds meer een ding. Ik werk (nog) een klein beetje met plezier. De werkdruk is enorm hoog. Vaste krachten? Lopen allemaal weg. Oftewel, op de werkvloer zijn vooral zzp mensen of personen die via een buro werken. Prima. Zij hoeven geen diensten te draaien. Werken dus vooral overdag. Daarom gaan (gelukkig) de programma’s door.

Maarrrr, ik ben een kleine parttimer. Ik kreeg voorheen een keer in de zes of acht weken een bereikbaarheids weekendienst. Nu krijg ik deze elke vier weken. Oftewel. Ik draai nu fulltime weekend diensten. Best wel bijzonder.

Op zich zal je mij daar niet eens over horen zeuren. Maar nu komt het. Doordat ik meer werk, meer betaald krijg zit ik net aan de verkeerde kant van de toeslagen lijn. Oftewel, ik werk mij een slag in de rondte met weekend diensten. Niet de leukste uren. Vooral de nachten niet. Wat is dan mijn beloning? Ik werk voor niks. Toeslagen vallen weg. Een collega van mij moet nu 800 euro terug betalen aan toeslagen. Waarom? Teveel diensten gedraaid. Dus ook hier hebben wij te maken met een stomme toeslagen affaire. Het loopt in dit geval niet in de tien duizenden euro’s. Maar wel in vele honderden euro’s. Best veel geld voor een alleenstaande ouder.

En dan zegt de baas ook nog eens; als je een weekend dienst hebt gedraaid moet je in de week daarna een dag vrij nemen. Serieus? Ik mag dus niet bepalen wat ik met mijn over uren mag doen? De uren die al niks opleveren? Ik moet vrij nemen als ik β€˜alleen’ ben. Ik wil vrij in de school vakanties. Dat is voor mij quality time. Ik ga voor mijn gezin. Het wordt er niet β€˜leuker’ op.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s