Een boom met wimpers.

Ik heb een boom in de voortuin die elk jaar groter wordt. Eerst snoeide mijn vader die. Vorig jaar had hij een schouder blessure. Eerst wilde ik iemand inhuren. Die vroeg 200 euro. Echt te duur. Toen gaf de buurman aan dat hij het wel wilde doen. Top! Bovenin was toen al moeilijk bij te komen. Hij stond boven op de ladder. Om te voorkomen dat die omkieperde stond ik als tegen gewicht onder aan de ladder. Op een gegeven moment ging hij naar beneden en ik naar boven. Hahaaaa. Ik zou zo gelanceerd worden. Hij deed snel een stap terug.

Die bovenste rand werd hem niet dit jaar. Veel te hoog. Mijn vader had een heggenschaar op benzine die je kon verlengen. Die kwam best hoog. Op een gegeven moment stond de buurman op mijn erker. En maar hakken en zagen. Ineens rook ik iets brandends. De hete motor had een plek in zijn broek gebrand. Oeps.

De kant van het huis is mooi plat aan de bovenkant. De straatkant niet. Daar steken lange takken de lucht in. Niks aan te doen. Ik zei toen; ik heb een moderne boom. Een boom met lange wimpers.

Volgend jaar misschien toch laten snoeien door een bedrijf. En dan heel goed kort. Dan kan ik weer een paar jaar vooruit.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s