Mijn laatste tuin.

De laatste tuin die ik deze zomer onderhoud is die van mijzelf. Ik had peultjes. Die heb ik al opgegeten. Een paar heb ik laten doorschieten. Zo heb ik zaadjes voor volgend jaar. Gratis. Zo doe ik dat elk jaar. Rode pepertjes 🌢 heb ik. Mijn snack komkommers πŸ₯’ doen het dit jaar slecht. Er leek wel schimmel in de bladeren te zitten. Ik weet nu waarom. Te weinig potgrond. Weer wat geleerd. Volgend jaar pak ik dit anders aan.

Ik heb ook komkommers πŸ₯’ met een lengte van 20cm. Die doen het wel goed. Zij staan in een grote pot. En ik heb de β€˜normale’ formaat πŸ₯’. Mijn broer had gehoord dat Chinezen deze en andere planten de lucht in laten groeien. Zo kan je veel planten bij elkaar poten op een klein oppervlak. Maximale oogst.

Zo gezegd, zo gedaan. mijn grote komkommers groeien lekker de lucht in. Mijn eerste komkommer zat op een gegeven moment vol met naaktslakken 🐌. Bah. Ik hield de komkommer eraan zitten. Voer, lokkertje voor de insecten.

De rest groeit lekker de lucht in. Een slak kan schijnbaar niet via de stekelige steel omhoog. Weer een voordeel van de lucht in laten groeien. Ik heb pas weer twee stuks geoogst.

Met mijn weekenddienst in het ziekenhuis heb ik ervan genoten.

S’morgens eet ik trouwens yoghurt met frambozen en Japanse vlierbes uit eigen tuin. Al weken. Deze groeien door de klimop heg heen.

Gelukkig geeft deze tuin wel verkoeling. Dus geen rood hoofd.

One thought on “Mijn laatste tuin.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s