Kruiden uit een potje.

Had ik toch geen Italiaanse kruiden meer. Tsss. Voorheen had ik wel drie potjes. Ik gebruik dit best veel. Op naar de supermarkt. Een potje kost nu bijna drie euro. Nee toch?! Ik kon alleen het merk verstegen vinden. Met kerrie poeder etc neem ik altijd eigen merk. Zucht. Echt duur. Maar kijk nou, ze hebben ook zakjes om de potjes thuis te vullen. Een euro nog wat. Die zijn voor mij. Meteen een zakje knoflookpoeder meegenomen. Eigenlijk veel handiger dan potjes. Die glazen dingen nemen veel ruimte in. Deze zakjes kan je stapelen. Ik ben om. Doei glazen potjes in zoverre ze natuurlijk de smaak in een pakje hebben. Scheelt geld en ruimte. Hoe vaak heb je niet een theelepel van iets nodig? Zakje open, pakken maar en weer dicht. Beter. Dat potje steeds boven een dampende pan is ook niet handig. Soms worden de kruiden een grote klomp door het vocht. Geen last van met een zakje.

Laatst zocht ik knoflookpoeder. Was uitverkocht op een draaibus na. Je kent ze wel van het peper en zoutstel. Draaien aan de knop en de stukken in de pot worden vermalen en komt er als poeder uit. Wist je dat deze draaibus twee standen heeft? Als je de deksel omhoog trekt en dan gaat draaien/malen, krijg je grovere stukken.

Zo komt het uit het draaimolentje als je niks aan de stand veranderd van het rode draai gedeelte.
Zie je de β€˜spleet’ in het rode gedeelte? Het draai gedeelte staat nu omhoog. Dan komen de korrels er bijna volledig uit zonder gemalen te zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s