Mijn vier β€˜huishoudens’.

Ik heb mijn eigen huis 🏠 en tuin te onderhouden. Dan nog de moestuin van mijn broer. Die doe ik samen met mijn ouders. Dat is alleen niet te doen. Af en toe zit ik in Soest, of eigenlijk zat. Dat kan ik vandaag afsluiten. Een afrondende stofzuigje en dweiltje. Dan is dat klaar. De tuin was daar ook veel werk. Echt heel groot. Ik was daar voor nog een andere reden. Lees je nog. En dan hebben we Snoopy 🐈 met een tuin die water lust. Ik zweer het, ik word er slanker van. Misschien vaker doen, meerdere tuinen onder mijn hoede nemen πŸ˜†.

Dit is de tuin van mijn broer en een vriend van hem. Best wel groot. Er groeit van alles. Bonen, wortels πŸ₯•, tomaten πŸ…, courgettes πŸ₯’, bieten, prei, ui, aardappels πŸ₯”, pompoenen πŸŽƒ, peultjes, druiven πŸ‡, vijgen, artisjokken, zilver uitjes, aardbeien πŸ“, augurken, snack paprika πŸ«‘ en vast nog meer. Ik eet mijn buik vol. Gratis en gezond. Erg leuk en gezellig om dit met mijn ouders te doen. Tijdelijk dan. Wat een werk.

De eerste grote sier pompoenen.

Wat waren mijn ouders en ik blij toen het na die bloed hete dagen het ging regenen 🌧. Even rust. De grond is daar zo droog dat je eigenlijk om de dag moet komen sproeien. Ik begin achterin de tuin met een gieter. Mijn moeder voorin de tuin met haar kleine gietertje. Ondertussen loopt mijn vader met een kruiwagen, lege gieters en emmers heeeeelemaal naar achteren. Nog voorbij andere moestuinen staat een waterpomp. Hij pompt meerdere keren de kruiwagen vol. Dan gaat hij naar β€˜onze’ tuin om de ton te vullen. Als ik klaar ben met de planten 🌱 water te geven mag ik pompen πŸ˜….

Met die hitte heb ik al snel een rood hoofd. Zo rood als een tomaat πŸ…. Ik kan zo tussen de tomaten planten gaan liggen. Ik val niet op πŸ˜‚. Binnenkort gaan mijn ouders en ik weer. Dat water geven en ton vullen kost zo’n twee uur. Maar nu willen wij ook het onkruid gaan verwijderen. Die slurpen namelijk ons water op die wij met zweet πŸ’¦ op ons lijf hebben bemachtigd. Mijn moeder had vroeger ook een moestuin. Ze vind het heerlijk hier rond te struinen. We nemen nu wel drinkwater mee en een bakkie. Maken we er een halve dagtrip van.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s