Topper!

Wat heeft Eva het goed gedaan op schoolkamp. Op de heenweg reden zij en ik de fietsers πŸš΄β€β™‚οΈ achterna. Eva heeft elke tussenstop meegemaakt. Op het schoolkamp had ze meteen plezier. Bedden opgemaakt. Spel gedaan. Ze deed met alles mee. Goed gegeten. Daarna het horror spel. Dat vond ze super.

De volgende dag. De vermoeidheid sloeg toe. De rest van de groep ging met de fiets naar Garderen. Het klimbos. Super leuk! Ze hadden twee groepen. De een klom en de ander had een grondspel. Eva deed het grondspel. Daarna had ze 1,5 uur rust. Ze mocht met de juf in een auto πŸš— zitten. Eva plat. Eva moest lachen om de juf. Die zat te knikkebollen, πŸ˜‚. Daarna weer naar het schoolkamp terrein. Ik werd gebeld. Eva was moe en misselijk. Ze bleef nog eten en kijken naar de bonte avond. Of ik haar daaronder wilde ophalen. Maar natuurlijk. Het eten vond Eef al te druk. Ze ging apart zitten. Om 21:00 haalde ik haar op. Naar huis. Of ik de auto stoel platter wilde zetten. Ik zat naast haar, trok aan de hendel. Hoppa, de stoel vloog van zitten naar liggen. Eva schrok. Toen kwamen de tranen. Tranen met tuiten. Thuis meteen naar bed.

De volgende morgen stonden Daan en ik om 7:00 op. De wekker ging. Eva werd ook wakker. Kon niet meer slapen. Aankleden dan maar. Wij weer naar het schoolkamp gereden. Ik zag Eva genieten. Ondertussen hielp ik mee met de schoonmaak 🧽 πŸ˜›. Fornuis schoongemaakt, geveegd etc etc. Wat werkte iedereen hard mee zonder te zeuren.

Vriendin van Eva was op. Zij zou met ons mee naar huis rijden. Meedoen met de tussenstops. Maar ze kon niet meer. Ze ging met haar mams rechtstreeks maar huis.

De drie musketiers.

Iedereen weer op de fiets richting Otterlo. Eva en ik een supermarkt in. Broodjes gehaald voor de lunch pauze. Zo probeerde ik Eva te lokken. Ze nam donuts 🍩. Ze liep steeds meer krom. Handen in haar zij. Pijn zei ze. Kan. Waarschijnlijk spierpijn. Maar wat wil je. Van 2 uur in de ochtend naar school en 1 uur in de middag naar een hele dag rond rennen en lopen in de buitenlucht. Ander bed. In Otterlo wilde Eva pas de auto uit als iedereen er zou zijn. Prima. Ze ging even met haar vriendin op een bank zitten. Ze smeekte om weer te kunnen liggen in de auto. Maar dan zouden we niet weten wanneer de groep zou vertrekken. Eva had zelf de oplossing. In het gras liggen.

Daarna door naar de volgende stop. Huize Kernhem. Daar kregen de kinderen een ijsje namens juf Silvia. Ook daar ging Eva weer plat. Ze heeft genoten van de groep, de omgeving, de gezelligheid en een magnum ijsje.

Eenmaal thuis ging ze lekker op de bank liggen. Opperdepop. Prima dat had ze wel verdiend. Ze ging de afgelopen dagen weer een paar stappen vooruit. Flinke stappen. Maar ze gaf ook haar grens aan. Dat is nieuw. Topper!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s