In kat zwijm.

Eva gaat als een malle vooruit. Nou ja…. Dat dachten wij. Mevrouw heeft het toch moeilijk met een onder andere laag hb, denk ik, dus moe zijn. Anderhalf uur op zitten redt ze prima. Iets langer ook wel. Meer veel langer…. Nog even niet.

Ze ging deze week elke dag 1,5 uur naar school 🏫. Voor het eerst sinds zeer lange tijd. Pfew. Weer een nieuw ritme. Meer prikkels vanuit de klas. Voorheen thuis les zonder extra prikkels.

In het begin dacht ik echt; yes, wat gaat ze nu hard vooruit.

Afgelopen woensdag gaf Eva aan; ik trek het even niet meer. Geef haar eens ongelijk. Van niet naar school naar nu 1,5 uur per dag. Dat vijf keer per week. Al die extra prikkels…. En haar lichaam wat moet herstellen van een mega zware operatie. Ze bleef een dag thuis. Dat verliep in eerste instantie niet geheel ontspannen. Ik was eerst geΓ―rriteerd dat ze niet wilde gaan volgens afspraak. Eva hield vol. Ik kreeg haar echt niet mee. Van alles geprobeerd. Aardig, geΓ―rriteerd en toen boos geworden. Daan probeerde het nog. Niks werkte. De juf geappt. Wat fijn dat online les bestaat. Van 10:00 tot 10:30 heeft Eva op de woensdag altijd β€˜les’ van een extern begeleidster. Zij probeert Eva over gevoelens te laten praten of op papier te zetten. Zij kwam aan huis. Zo fijn. Ze trof een huilende Eva. Ik ben toen weg gegaan. Dit was hun les. Normaal zit ik er ook niet bij, haha. Toen ik om 10:25 de voordeur dicht hoorde gaan ging ik naar Eva. Ze zat opgelucht op de bank. De juf had gezegd dat ze overprikkeld was. Ze gaan op school een kop telefoon regelen voor Eva zodat ze af en toe rustig de les kan gaan volgen.

Maar donderdag, paas ontbijt en spelletjes doen op school zag ze wel zitten, haha. Ze ging het zo lang mogelijk volhouden. Ik weet niet of ik het red mam. De juf had de πŸ“ž nummer van mijn vader. Hij werd niet gebeld. Om 12:00 zou ze vrij zijn zo ook de volgende dag. Dat gaf haar moed. Hoe fijn, ze hield het vol. Wat was ze trots. Ik ben nu wel moe mam en ik heb spierpijn. Daarna lag ze de rest van de middag plat.

Hoe fijn is het dan dat haar Dolf bij haar slaapt? Wij willen normaal geen kat op onze slaapkamer. Maar mijn gevoel zei; Eva heeft dit nu nodig. Samen met Dolf ging zij in een katzwijm. Eva heeft een studiedag. Dan mag ze bij mij logeren. De kat erbij. Oftewel een slaapfeest. Dolf, Eva en ik in een bed. Helaas was er voor mij nog maar weinig ruimte over.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s