The nanny.

Vroeger keek ik altijd naar Jo Frost. Vond ik geweldig. Een Engelse dame die zelf geen kinderen had. Geen pedagogische opleiding. Zij ging gezinnen helpen waar jonge โ€˜kinderenโ€™ ontspoort waren. Dit lag natuurlijk aan de opvoeding van de ouders. Altijd hetzelfde verhaal. Een time out plek. Als gezin meer leuke dingen samen doen. Als zij het huis verliet dan maakten de ouders nog wat fouten. Deze werden besproken. Daarna kregen de ouders een pluim. Hahaa.

Het is weer op tv. Op net 5. Van het weekend dacht ik; ik kijk een aflevering. Niet dat ik haar tips nodig heb. Ik heb twee voorbeeldige kinderen ๐Ÿ˜‚. Jo Frost had een opmerking waarvan ik dacht; je hebt een punt. Veel kinderen krijgen een opmerking naar hun hoofd geslingerd dat ze ADHD zouden hebben. Ik wil niet zeggen dat dit niet altijd waar is. Als de diagnose officieel is gesteld dan zal dit zeker zo zijn. Maar mijn ex roept bijvoorbeeld dat onze zoon ADHD heeft. Say what? Ik zie het niet. Hij zit niet altijd stil. Daan maakt soms vreselijke doordringende gil geluidjes. Maarrrrr, wat zegt Jo Frost hierover? Veel kinderen krijgen onnodig de stempel van ADHD dankzij al dat gamen ๐ŸŽฎ, tv kijken ๐Ÿ‘€ en op een gsm ๐Ÿ“ฑ de hele dag zitten te koekeloeren. Daardoor raken ze hun energie niet kwijt. Laat ze lekker buiten spelen, rennen, fietsen ๐Ÿšดโ€โ™€๏ธ of ga iets met ze doen. Weg scherm ๐Ÿ“บ. Daar knapt een kind van op.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s