Operatie datum.

Jaaaaaa, wij hebben een datum. Hoe dan?

In het begin belde ik bijna elke week naar de planning van het Wilhelmina kinderziekenhuis. Ik had echt serieuze vragen. Ruim een week geleden vroeg ik tot hoe lang Eva niet geopereerd mocht worden als zij de hpv vaccinatie zou krijgen. Antwoord; 48 uur. Ok top. Haar prik staat op een vrijdag gepland. Perfecte timing. En als een kind corona krijgt, tot hoe lang daarna mag hij of zij niet geopereerd? Na klachtenvrij te zijn mag je geopereerd. Pfew.

Afgelopen dinsdag belde ik weer met de planning. Ik gaf aan dat Eva geen hele dag op school kon functioneren. Dat zij om 12:00 moe en op was van de pijn. Haar eigen arts had aangegeven dat de rugpijn echt van de scoliose kwam. Ik had met een anesthesist overleg gehad. Als Eva met pijn op staat krijgt zij een brufen en paracetamol. Deze cocktail helpt haar de dag door.

Ik stuurde nog foto’s door van haar rug van nu. Eva haar operatie stond nog niet gepland in maart , zei de mevrouw van de planning. Ze hadden veel zieken onder het personeel. Daarom durfden ze niet te ver vooruit te plannen. Snap ik. Twee uur later kreeg ik een mail. Eva haar operatie staat toch gepland. 10 maart is het zover. Joepie! Zei ik. Eva hoorde dit aan tussen de middag.

Ik had een afspraak om 13:10. Eva bracht ik met de auto naar school. Daarna zou ik doorgaan. Dat nieuws van de operatie kwam binnen bij haar. Maar dan ook echt. Ik kreeg haar niet uit de auto. Ze huilde en bleef zitten. Grrrrr. Niet weer een school middag missen. Ik trok haar uit de auto. Later had ik spijt.

Ik ging naar mijn afspraak. Eva ging…… schijnbaar niet naar school. De juf miste haar. Ik probeerde te appen met Eva. Geen reactie. Oh dear. Wat nu? Mijn ouders ingeschakeld. Zij sjeesden naar ons huis. De gordijnen zaten dicht. Eva deed de deur niet open bij aanbellen. Mijn ouders hebben de sleutel. Ze kwamen binnen. Mijn moeder vond Eva boven op haar kamer. Ze moest huilen. Arm kind.

Zo fijn om een operatie datum te hebben. Maar hij komt toch weer binnen bij Eva. Ik heb tegen haar gezegd; wij gaan eerst genieten van een week vakantie!

2 thoughts on “Operatie datum.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s