Faalangst.

Daan had Havo Vwo advies van school. Hij riep meteen; mam, klopt niet. Ik wil mavo doen. Ach jongen, als zij dit advies geven dan gaan wij er toch voor? Dan wordt het desnoods Mavo. Doe je best. Cito toets gaf VMBO aan. Mmmmh, niet best voor zijn zelfvertrouwen.

Maar meneer ging naar een Havo Vwo brugklas. Super leuke school. Een hele fijne klas. In het begin ging het goed. Paps en mams hielpen hem. Dan hoor je dat ze na de kerstvakantie zelfstandig moeten kunnen werken. Ok. Wij lieten Daan los. Toen kwamen de onvoldoendes. Van een vijf naar een drie naar een twee……. Hoe dan?

Gesprekken met meneer gevoerd. Door de eerste onvoldoende raakte hij in paniek. De cijfers gingen dalen. Zijn zelfvertrouwen ging naar beneden. Tja wat moet je dan?

Gelukkig neemt de school dit serieus. Zij gaan Daan begeleiden. Hij krijgt een faalangst training. En mogelijk huiswerk begeleiding. Oei. Dat laatste. Mijn zoon riep vanaf het begin; zodra ik naar huiswerk begeleiding moet dan ……

Ik probeer hem te motiveren. Dan ben je om 16:00 klaar. Mag je vriendjes uitnodigen. Geen huiswerk meer te maken. Mmmmh. Meneer twijfelt. Ik laat het even landen. Ik geef het de tijd.

Persoonlijk denk ik dat wij de operatie van zijn zusje ook nog eens serieus voor hem moeten nemen. Daan heeft niks met ziekenhuizen. Het idee dat hij nadat zijn zusje geopereerd zou zijn hij bij haar op bezoek zou mogen komen. Natuurlijk wil hij dat. Alles voor zijn zusje. Maar hij wordt al bang van de geur van het ziekenhuis. Dit alles zou al in januari spelen. Ging niet door. Nu waarschijnlijk in maart. Die spanning speelt misschien ook mee.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s