Vijf ons groente.

Wat zullen we nou krijgen? Ik dacht dat twee ons groente 🌽 en twee stuks fruit 🍌 voldoende zou zijn. Hoor ik van het weekend op tv dat ze in de Scandinavische landen al op vijf ons groente πŸ… inclusief fruit πŸ‰ zitten. Dat willen ze in Nederland πŸ‡³πŸ‡± ook gaan invoeren. Wat is daar de reden van?

Vroeger werden er allerlei soorten groenten verbouwd op de landerijen. Heel vroeger op de boerderijen van alles door elkaar. Tegenwoordig heb je jarenlang dezelfde mais 🌽 velden. Dus niet het ene jaar kool, dan spruiten, dan mais en dan…. Elke groente soort haalt zijn eigen voedingsstoffen uit de bodem. Als je jaren achter elkaar dezelfde groente op een stuk land poot, komen er steeds minder voedingsstoffen naar boven. Vandaar dat ze het aantal gram aan groente en fruit wat wij nodig hebben verhogen. Zo komen wij dan toch aan onze voedingsstoffen.

In die 500 gram zit ook je fruit. Dat scheelt weer. Geperste sinaasappelsap bevat veel suikers waar je bloedsuiker spiegel van omhoog schiet. Je mist dan ook nog eens de vezels. Ze raden smoothie’s een beetje af. Ik snap dat die van verse sap πŸ§ƒ zeker niet ideaal is. Maar mijn volle kwark/yoghurt smoothie met hele bananen en avocado πŸ₯‘ blijf ik aan mijn kinderen geven. Daar zittten de vezels nog (dan maar verpulverd) in.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s