Jam maken.

Ik heb achterburen die framboos struiken hebben. Zij eten deze niet. Mijn dochter is er dol op. Maar afgelopen vijf dagen was zij met haar broer bij hun vader. Dus werd er niks gegeten van de frambozen.

En dan heb je ook nog eens frambozen uit eigen tuin. Ik was bij de welcoop. Voorheen kocht ik gelei suiker om fruit πŸ‰ in te koken. Om jam te maken. Maar de welcoop verkocht nu iets wat half zo zoet zou zijn. Klonk goed. Voorheen was mijn eigengemaakte jam net iets te zoet. Deze halfzoete suiker aangeschaft. Jam gemaakt. Mijn vader gaf aan; zeker niet te zoet. Ms iets te zuur. De volgende keer gebruik ik een mix van allebei. Het jam potje had ik eerst gevuld met heet water. Daarna de jam erin, nog heet. Deksel erop. Deze zou ongeopend een jaar houdbaar zijn. Niet nodig. Mijn vader eet elke dag van deze jam.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s