Genieten van het lekkers uit de tuin.

Weer of geen weer. Wij genieten het hele jaar door van onze tuin.

Gisteren overdag zat ik heerlijk op onze zwarte tuinset. Als de zon niet fel schijnt dan is het heerlijk. Het zwarte van de tuinkussens voelt als stoelverwarming. Mijn zoon kan daar weleens naar verlangen. Dan roep ik; Daan de zon schijnt een klein beetje, voel de kussens eens. Dan neemt hij een snoekduik. Hij gaat dan languit liggen. Dan zie en hoor ik hem genieten ☺️. Op een gegeven moment een klein buitje. Prima, ik schuif door naar de overkapping. Of aan de eet tafel met al mijn tijdschriften etc om mij heen. Of in de hangmat. Het was te warm voor in de lounge stoel met een vuurtje aan.

Voorgaande jaren had ik snackkommers en nog veel meer snack groente 🌢 in de tuin. Inmiddels weet ik wat hier kan overleven.

Onze aardbeien πŸ“ hangen in een pot aan de boom. Zo worden ze nooit door de vogels πŸ¦… opgegeten. Elke dag weer, of meestal om de dag, hebben wij een handje vol verse aardbeien.

Twee planten πŸͺ΄ met snack paprika’s πŸ«‘. Ideaal voor de kinderen om mee naar school te nemen. Soms zijn het er zoveel dat ik ze in een schaaltje bij het avond eten leg. Ze gaan allemaal op. Bob krijgt het restje met steel en zaadjes. Vind hij heerlijk.

Ik heb een snack komkommer πŸ₯’ plant. Vorig jaar probeerde ik deze om de boomstammen heen naar boven te laten groeien. Maar door de schaduw gingen ze helaas dood. Dus nu in een pot in de volle zon. Met vlagen komen de komkommers πŸ₯’. Maarrrrr, voor het eerst dit jaar heb ik twee planten met komkommers πŸ₯’ die 20 cm worden. Dus geen snack maar ook geen knoepert. Deze groeien goed! Elke dag hebben wij er minstens een. Heerlijk in plakjes op brood of wederom bij het avond eten.

Mijn zoon zegt steeds meer van pittig 🌢 eten te zijn gaan houden. Prima. De rode pepertjes 🌢 groeien hier als een malle. Voorheen deelde ik uit. Nu gebruiken wij ze zelf. Ik stop er ook altijd een paar in de vriezer en ik droog er wat.

En dan hebben wij nog onze framboos struik. Zo lekker. Wat dacht je van de Japanse bes? Die is te lekker! Daar plukken wij de hele zomer van. Elke dag weer een handje vol.

Hoezo een bestrate tuin? Klopt deels. Maar ondertussen is het ook een moestuin. Ik ga later nog meer vertellen over onze kruiden 🌿.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s