IC.

Ik heb extra diensten gedraaid. Op de IC. Zwaar? Dat ligt aan je functie en of het je ding is.

Ik draai in de weekenden dienst van 14:00 tot 22:00. Normaal geef ik de messen aan op de operatie kamer en zuig ik bloed weg. Nu begeleid ik de familie van patiΓ«nten die op de IC liggen van 18:00 tot 20:00. Ik neem de tijd voor ze. Dat begeleiden/keuvelen met die mensen. Een praatje met ze maken, hun zorgen aanhoren. Dat is echt mijn ding. De IC verpleegkundige is ook blij dat ik dit doe. Zij kunnen dan even rustig eten. Want wat werken zij hard. En dit al zo lang. Meiden die fulltime werken, maken nu weken van vijftig uur. Al ruim 1,5 jaar. Vorig jaar maar drie weken zomer vakantie gehad. Dat was het. Niet te doen toch? Ik laat ze hun werk doen. Ondertussen vul ik alles aan, verwissel de vuilniszakken, haal medicijnen πŸ’Š bij de apotheek en stuur bloed 🩸 gassen naar het lab.

Ik vind het ook β€˜gezellig’ om met de patiΓ«nten te praten. Soms kunnen ze een praatje maken. Maar het kan ook maar zo zijn dat ze snakken naar adem. Dan neem ik het woord. Ik help ze met het bestellen van eten.

Ik zou het werk van een verpleegkundige niet aankunnen. Niet mijn ding. Maar buddy zijn is prima.

Maar ja, uiteindelijk is het natuurlijk nog beter als de IC weer (bijna) leeg is. Dat zou het betere werk zijn. Weer terug naar normaal. Ben er bang voor. Ik ben bang voor het nieuwe normaal. Bah.

Bovenstaande foto is van mijn route van werk terug naar huis na een IC dienst. De parkeergarage van het ziekenhuis. Blijft mooi die gekleurde ramen πŸͺŸ met zonlicht.

Gisteren was een drukke zware dag. Druk in handelen. Dat vind ik prima. Acceptabel. Maar ook druk/heftig in dingen die ons overkwam. Dit moet ik nog gaan verwerken, een plek geven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s