Kinderen en gebit.

Ik was laatst met de kinderen bij de tandarts. Mijn zoon heeft geluk. Hij heeft een ijzer sterk gebit. Tssss. Dit had en heeft mijn broer ook.

Eva….. iets met kaas kiezen. Ze mist ook nog eens volwassen kiezen. Een gebit van….. het is het net niet.

Dan meld de tandarts ook nog eens dat ze een gaatje heeft. What? Nu al? Gelukkig in een melk kies. Maar wel een flink gat. De tip; blijf elektrisch tanden poetsen. Dit deden wij al in de avond. S’morgens beneden β€˜gewoon’. Maar daar stap ik nu vanaf.

Na het slechte nieuws van de tandarts 🦷 heb ik meer elektrische tanden borstels aangeschaft. Daan gaat in de avond voor elektrisch en s’morgens β€˜gewoon’. Eva in de avond elektrisch en ook de morgen. Zij heeft een elektrische tandenborstel die na twee minuten een sein geeft.

Alles voor hun tanden die nog een mooie toekomst horen te hebben.

Ikzelf heb door de chemo een kies verloren. Viel er bijna uit. Hopelijk blijft het daarbij. Afkloppen, maar het is al ruim een jaar rustig. Maar dat gapende gat in mijn kaak…… Neem ik een implantaat a 2500 euro? Overleg gehad met de kaak chirurg. Ik krijg bot versterkende infuus twee maal per jaar. Als je dat gebruikt is je bot structuur anders. Een implantaat valt er dan β€˜gewoon’ uit. Zonde van het geld. Een brug kan natuurlijk altijd. Kost maar 2200 euro. En als ik het gat zo laat? Is dit nadelig voor de aangrenzende kiezen? Niet eens. Wat fijn. Dan maar een gat die je soms ziet als ik lach. Jammer dan. Mijn kinderen en ik weten niet beter.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s