Radboud.

Afgelopen woensdag had Eva een afspraak in het Radboud ziekenhuis om 8:30. Vroeger was er vaak file die kant op. Tegenwoordig iets minder. Corona tijd nog minder. En dan de woensdag…. de meest rustige dag op de weg omdat vele moeders dan vrij zijn ivm hun kroost. Besloten om om 7:00 te vertrekken.

Onze dag trip begon met een cappuccino te kopen bij de BP tankstation. Die geur in de auto…… heerlijk. Om 7:45 waren wij in de parkeer garage. Dat ziekenhuis blijft een fabriek. Wij hadden een heel stuk te lopen. Eenmaal beland op de goede plek moesten Eva en ik beidden een dag pas aanvragen. Eva een ponskaartje. Inloggen in mijn dossier. Een kaart dat wij corona vrij dachten te zijn. En een kaart voor het restaurant. Pffff. Zoals mijn schoonzus al zei; het lijkt wel of jullie op vakantie gaan. Dat dus.

Om 8:10 zaten wij waar wij moesten zitten. De oog πŸ‘ poli. 8:15 mochten wij al naar binnen. PatiΓ«nt nummer 1 had zich niet gemeld. Vragenlijst door genomen. Eva moest testjes doen. Daarna naar een andere oog poli. Weer testen gedaan. Terug naar de eerst oog πŸ‘ poli. Daar kreeg Eva druppels. Na 10 minuten weer. Bij een volwassene werken deze druppels 2 tot 3 uur. Bij een kind 24 uur. Eva kon bijna niks meer zien. Toen wij terug moesten naar poli nummer twee zag ik haar turen. Lieverd, wil je een hand? Ja graag mam. Wij hebben samen gelachen om haar zicht. Zelfs de iPad had geen zin. Vreselijk natuurlijk. Ik had haar huiswerk mee. Ik las topo voor. Wederom getest. Alles was goed. Top!

Een uur pauze. Het restaurant was gewoon open. Wauw. Eva koos een saucijs en smoothie. Daarna door naar de poli klinisch genetica. Testjes werden gedaan. Etc etc.

Door naar de poli cardiologie. Eva kreeg al wat meer zicht. De echo van haar hart en aorta duurde een klein uur. Ondertussen kreeg Eva een iPad van ze. Eva lag muisstil. Haha.

Nog even bloed prikken 🩸. En onze Radboud ervaring was voorbij.

Het was een lange dag. Maar wij namen de tijd voor alles. Het personeel was super vriendelijk. Het leek bijna een dag uit. No stress. Relax.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s