Hoe staat het ervoor met thuis schoolwerk?

Toen ik te horen kreeg dat de scholen dicht gingen raakte ik lichtelijk in paniek. Maar wat valt het mij mee. Ik heb natuurlijk de mazzel dat ik voor mijzelf geen thuiswerk heb.

Eva breng ik naar school. Zij heeft aangepast onderwijs tot 12:00. Daarna is ze vrij. De hele middag. Geen huiswerk. Ze moet wel na de lunch een half uur typen ivm een type cursus. En dan nog even lezen. Als zij typt dan moet haar broer lezen. En andersom. Het valt mij op dat ze zeggen tegen de andere; wat type jij langzaam zeg, ik heb het halve boek al uit. Hahaaa. Zo erg vinden ze dus het lezen. Maar het moet! Ze is nog steeds heel ruim voor 15:00 klaar.

Daan volgt online les. Wat doet de juf dit goed en leuk. Ik luister graag mee. Ik leer nu Nederlands ontleden. Eindelijk. Op een gegeven moment moest elk kind zijn mond houden en zijn of haar huiswerk maken. De kids begonnen door elkaar heen te schreeuwen πŸ˜‚. Na een kwartier meldde de juf zich. Ze zei ; wie denken jullie, was het meest aan het woord. Hahaaa. De juf is niet gek. Ze maakte er een raadsel van. Het was Ruben. Geweldig actie van de juf. Soms knalt de housewarming muziek met andere top 40 muziek door de speakers. Even los gaan en dan weer zitten en opletten. De kinderen hadden bingo kaartjes mee naar huis. Een ieder heeft een geplastificeerd wit papier met een white board stift. Zo geven ze allemaal tegelijk antwoord zonder te praten. Ik zie de juf dan turen naar alle antwoorden. Het is dit keer zo anders dan de vorige lockdown. Zoveel beter! Mijn zoon is ook super gemotiveerd. Alles ligt s’morgens rond 8:10 al klaar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s