Op de maandag morgen….

Op de maandag morgen gaan Joyce en ik samen naar een supermarkt. Ik haal haar op. Eerst drinken we samen een bakkie. Wij dragen in de auto een mondmasker omdat wij geen zin hebben in een boete. In het begin vergaten wij deze regelmatig. Eenmaal uit de auto deden we hem wel automatisch voor als we de winkel inliepen. Bij haar thuis kletsen wij. Al pratende lopen we naar de auto en dan vergeet je in het begin het masker.

Meestal gaan wij naar de Hoogvliet. Gratis en droog parkeren. Ik koop daar bepaalde aanbiedingen. Elke supermarkt heeft zijn aanbieding. De Aldi, Lidl, Jumbo, Albert Hein en Hoogvliet. Als je slim bent en de tijd hebt ga je op je fiets al deze aanbiedingen af. Helaas. Die tijd heb ik niet.

Het valt ons op dat de Hoogvliet veel standaard lage prijzen heeft. De verse sap die je zelf tapt is ruim 20 cent goedkoper als bij de Jumbo. Een pond snack tomaatjes kost maar 1,99. Bij de Lidl veel duurder.

Kortom, wij gaan graag naar de Hoogvliet. Van alle gemakken voorzien. Droog en goedkoop. Wel je kaartje af laten stempelen.

In Duitsland kan je goedkoop boodschappen doen zegt men. Maar ik heb geen zin om daarheen te rijden. Als je slim bent koop je voor een maand en ga te tanken. En vergeet voor nu vooral het vuurwerk niet, haha. Ik ben benieuwd hoe lang het gaat duren voor je je identiteits bewijs moet laten zien. Nederlanders krijgen dan geen vuurwerk mee.

En dan komt de opmerking van het jaar. Als ik bij Joyce een bakkie krijg moet ik precies 20 seconden roeren. Dan zitten wij samen aan de eet tafel. Wij maken een boodschappen lijst. Maar wat er ook gebeurd; er wordt 20 seconden geroerd. Gisteren zei ze nog; dit krijg ik in het bejaarden huis nog te horen. Klopt! Haha πŸ˜‚

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s