Dijken bouwen.

Mijn dochter is gelukkig gek van stamppotten. Net als ik.

Van de week had ik de slowcooker onder de overkapping gezet. Deze pan vraagt weinig stroom. Een maaltijd staat zo’n 6 tot 8 uur aan. Stamppotten, soepen en vlees gerechten zoals een stoofvlees smaken als de beste uit deze pan. Ideaal voor op een werkdag. Je stopt s’morgens alles in de pan. Bij thuiskomst heb je een heerlijke maaltijd. Waarom zet ik hem buiten? Mijn zoon heeft niks met de geur van een maaltijd huis.

Dit keer was het stamppot. Hutspot. Mijn dochter kende deze nog niet. Ik had gehaktballetjes gedraaid en een jus daarvan gemaakt. Ik zei tegen mijn dochter; wij gaan dijken bouwen? Huh? Ze snapte er niks van. Lieverd, op je bord maak je een ronding van de hutspot. In het midden komt de jus. De jus wordt door de dijken tegen gehouden om van het bord weg te lopen. Dit vergeet ze nooit meer. En wat hebben wij gesmuld

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s