Eva en een diëtiste.

Vorige week ben ik met Eva naar een diëtiste geweest. Eefs is mager. De fysiotherapeut gaf aan dat ze misschien meer eiwitten moest gaan eten. Ze moet namelijk drie keer per dag oefeningen doen.

Ik dacht goed bezig te zijn. Ze eet veel rauwkost. Volle yoghurt, volle melk en vette kaas. Krijg ik te horen dat er veel rauwkost af moet. Ze moet meer kaas, eieren, noten en worst eten. Liefst als snack tussendoor. Of een plak cake. Oké. S’morgens en tussen de middag chocolademelk 😳. S’avonds voor het slapen gaan een schaal kwark met bijvoorbeeld honing of kwark met een smaakje. Klinkt allemaal lekker. Speklapjes bij het avond eten. Op brood salami, kaas, kroket of een hamburger. Het klinkt voor mij allemaal zo niet gezond. Maar wij gaan ervoor. Gelukkig is zij een vlees monster. Dus dat wordt makkelijk.

Rood vlees, ongezonde vetten en veel suikers ga ik haar nu voeren. Alles voor het goede doel. Dat zij aankomt. Maar het voelt gek. Volgens de site van het KWF is dit uit den boze. Waar ben ik nu mee bezig? Over een maand heeft ze weer een weeg moment bij de diëtiste. Ik ben benieuwd. Ik hoop vooral dat ze minder moe is.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s