In de winter een kaarsje erin en van de zomer bloemen.

Wij hebben twee grote vazen staan. Eigenlijk wind lichten. Op de lage tafel bij de zithoek. Daarin horen kaarsjes. Maar die brand ik niet zo vaak. Ik deed er meestal twee led lampjes in. Soms gaven deze wit licht en soms groen licht. Dit lag aan het moment, onze mood.

In de zomer hebben deze lampjes met lange lichte avonden minder zin. Ze komen dan niet zo mooi over. Wat doen wij dan? Ineens ging er bij mij een lampje branden. Waarom doe ik er geen water in? Een goedkope bos bloemen van de supermarkt verdeel ik dan in tweeΓ«n. Een gezellige zomerse boel in huis, op onze tafel.

Ik kocht ooit een nep plant. Plastic. Tegenwoordig niet van echt te onderscheiden. Prima. Vond ik….. mijn vader die normaal niet veel zegt vertelde mij; ik heb niks met nep. Zo niet mooi. Sinds die tijd pluk ik bloemen en takken uit de natuur. En heel soms gun ik mijn kinderen en mijzelf een goedkope bos bloemen. Extra genieten. Haal de natuur in huis. Zeg dag tegen plastic/action.

Gezelligheid in huis maak je zelf!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s