Kwartet spelen.

Ik had vroeger niks met spelletjes. Bingo ging nog wel. Maar mens erger je niet….. ik ergerde mij dood. Toch deed ik mee. Soort van verplicht.

Hoe kan ik dan mijn kinderen verplichten om spelletjes te doen? Dit is niet zo moeilijk. Ik offer mij graag op. En alles is beter dan dat verrekte scherm tijd.

Mijn zoon en dochter hadden het laatst nog over onze bootreis naar Engeland. Daar speelden zij een muizenspel. Je gooide een kleur met de dobbelsteen. Was dit jouw kleur dan moest je je muis weg trekken. Bloed fanatiek waren de kinderen. Op een gegeven moment vloog een muis de lucht in. Huh? Waar was die nou? Zoeken. Whahaaa, uit het plafond kwam een staartje. Geweldig gelachen. Dat zijn de leuke dingen van spelletjes doen. Herinneringen maken.

Daar gaan wij nu ook voor. Memory, uno en kwartetten. Ik heb laatst een Hollandse kwartet gekocht. Deze gaat over stroopwafels, stamppotten…. super leuk. Met het regenweer zitten wij niet de hele dag achter een scherm. Nog steeds moeten ze dagelijks lezen en wij doen spelletjes. In het begin gesputter. Nu is het genieten van elkaar. Samen dingen doen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s