De voordelen van corona.

De voordelen van corona…. Sorry. Deze opmerking komt een beetje gek over. Ik wil ook zeker geen corona in deze wereld. Echt niet.

Maar even terug in de tijd. Als kind vond ik verjaardagen wel leuk. Maar het binnenkomen bij een verjaardag….. iedereen moeten begroeten, de hand schudden, drie kussen geven. Vreselijk. Elke verjaardag begon voor mij als een drama. Mijn familie weet dat. Nog steeds voel ik het zo. Maar ja, je hebt een fatsoen. En hoe fijn is het nu? Ik hoef geen fatsoen te hebben. Als ik op visite kom, op afstand, dan roep ik iets. Geen handen schudden. Geen gekus. Yes! Precies zoals ik het wil. Al jaren zo wil. Misschien voelde ik het toen al aan dat dat gewoon het beste is voor de mens. Niet onnodig aanraken. Kijk naar de griep golf. Na de feestdagen als iedereen bij elkaar had gezeten en aan elkaar geplukt had (ook van de kalkoen), dan had bijna iedereen weer de griep. Zucht.

Als ik nu pakjes krijg dan hoef ik niks te tekenen. Als ik iets aflever bij iemand dan gooi ik het op de deurmat. Geen handen schudden. Geen lange gesprekken. Ik kom gewoon tot rust.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s