Onze nieuwe vissen.

Onze vorige goudvis heeft voor mij lang ziek rond gedreven. Happend naar adem. Hij zweefde zijwaarts een beetje rond. Ik ging ervan uit dat hij de volgende ochtend wel dood zou zijn. Niet dus. Aan iemand advies gevraagd. Er bestaat een goedje bij de dierenwinkel die zorgt dat de vis snel sterft. Ik wilde net gaan (kop eraf snijden durfde ik niet) en toen was hij ineens toch dood. Eva in tranen. Daan riep; het is maar een vis. Overleg gehad. Wel of geen nieuwe. Ze gaan allemaal een keer dood. Ze wilden twee nieuwe. Prima.

Maar eerst de begrafenis. Het viel mij op dat het beestje leek op te zwellen. Dus maar niet te lang wachten. Eva wilde hem vrij in het water begraven. Prima. Ze pakte het visje vast, gaf een aai en legde deze in de wc. Daan riep; ik wil filmen. Hij zat nog midden in een spel. Dus ik zei; wacht niet te lang, het beestje zwelt op. Straks ontploft die nog. Voor ik het door had duwde Eva op de grote boodschap knop. Bang voor een ontploffing (domme zin van mij geweest). En toen volgde een woordenwisseling. Hij boos, zei verdrietig en boos. Pffff. Was niet echt een goed draaiboek voor een begrafenis.

S’middags twee nieuwe gekocht. Een zwarte, sorry getinte, vis met uitpuilende ogen. En een oranje met een hele dikke buik. Volgens de kinderen is ze zwanger. En hoe gaan ze heten? Ben en Jerry. Van een milieu vervuiler van een AuDI op het aanrecht naar een lekkere Ben en Jerry’s.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s