Zelf appelmoes maken zonder suiker.

Die potten appelmoes van de supermarkt vind ik zo lekker. Ik moet eerlijk toegeven dat mijn kinderen nooit naar appelmoes vragen. Maar in de winter bij een stamppot of bij de gebakken piepers. Njom njom.

Natuurlijk kan ik die pot kopen in de supermarkt. Maar ik had een berg super lekkere appels over. Gekocht van een meneer boer aan de deur. Die meneer zei meteen dat dit de lekkerste appels zijn. Ideaal voor uit het vuistje, in de appeltaart of voor appelmoes. En hij had en heeft gelijk. Het is een kruising tussen een Elstar en ….. ben ik vergeten. Ze zouden nog weeeeeeeken goed blijven. Gewoon buiten neerleggen. Gedaan. Ik vond toch dat ze een behoorlijke overrijpe kleur kregen. Maar ik heef toe; de smaak is nog steeds super goed en ze blijven enorm sappig.

Toch gekozen om er appelmoes van te maken in mijn slowcooker. Appels geschild, in stukjes in de pan. Water erbij. Een kaneel en uitgeraapte vanille stokje erbij. Ik ben zo benieuwd hoe deze puur natuur, zonder pak suiker of appelsap gaat smaken.

Deze gaat in porties de vriezer op. Datum erop. Zo kan ik elke keer weer bij een stamppot of gebakken piepers een beetje zelf gemaakte appelmoes eten. Hopelijk vinden de kinderen dit ook lekker.

De appelmoes zonder toegevoegde suiker was suuuuuuper lekker.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s