Een groene salade eet je niet van een bord.

Velen zijn alweer terug van vakantie. Wat vliegt de tijd. Hopelijk allemaal uitgerust. Nu tijd voor weer normaal eten en het liefst iets minder wat mijzelf betreft. Ik ga voor een salade.

Als ik dienst heb voor mijn werk, dan neem ik vaak een salade mee. Kant en klaar. Maar als je alles mengt dan zit je bak waar de sla inzit mega vol. Alles op een bord gooien heeft ook geen zin. Past niet.

Een zak rucola. Zongedroogde tomaatjes, uitgebakken spekjes, walnoten en een zelf gemaakte dressing; van olijf olie, yoghurt, gerookte paprika poeder (veel), zout, peper en een beetje mayonaise.

Normaal heb je na een bak sla al snel weer trek. Niet na deze. Een rijkelijk gevulde bak. De champignons had ik eerst op een laag vuurtje gezet met water en veel knoflook. Op een gegeven moment is het water verdampt. Voordat de knoflook dan aanbrand doe je er een stuk roomboter bij. Zo krijg je lekkere bruine stukjes champignons.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s