Verwarming en stroom veel duurder.

Een tijdje geleden appte mijn buuf. Zij ging van iets in de 100 euro naar boven de 200 euro betalen per maand aan energie kosten. Tja, wij wisten en weten allemaal dat de btw omhoog is gegooid. Dus ook voor de energie kosten. Maar wat een verschil.

Ik probeerde met haar mee te denken. Een was in de droger kost 1,60 per keer. Dit lijkt niet veel. Maar als je dit een paar keer per week doet…. tel maar eens op.

Ik kan mij herinneren dat mijn ouders in de winter heel vroeg de gordijnen dicht deden. Dikke gordijnen. Dan liep mijn moeder naar onze slaapkamers en deed de gordijnen dicht. En dan nog lag ik als kind voor mijn gevoel onder een dekbed in een koude kamer. Rook kwam uit mijn mond als ik adem haalde. Niks mis mee. Prima herinneringen. Mijn kids groeien op in een huis met overal warmte….. groeiden op. Ik denk nu ook aan mijn portemonnee als alleenstaande ouder. In de winter loop ik na het avond eten naar boven. Dan sluit ik de gordijnen op de zolder en boven verdieping. En waar rolluiken zijn, deze ook. Beneden hebben wij screens. Ook deze gaan voor het donker wordt naar beneden. Voor de buurt ongezellig, maar voor ons iets van privacy en het allerbelangrijkste; kosten besparing.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s