Hollands en Indonesisch gecombineerd eten.

Ik ben dol op Indonesisch eten. Maar ook op Hollandse stamppotten. Dit geldt ook voor mijn dochter. Zij vroeg mij van de week; mam kunnen wij Indisch eten? Ik had precies die dag een stamppot ingepland. Even de vriezer ingedoken. Yes! Daar lagen nog Indische gehaktballen. Dit recept is zo makkelijk. Half om half gehakt. Een ei, paneermeel, fijn gesnede knoflook of knoflook kruiden en veel ketjap saus. Kneden. Kleine balletjes van draaien en bakken maar. Als het gehakt in de aanbieding is koop ik hier veel van. Ik maak dan mega veel porties. Deze gaan de vriezer in. Heerlijk bij een maaltijd, tussendoor, op een verjaardag…. Als ik ze opwarm doe ik wat water in de pan, een klontje boter en wat ketjap saus.

De piepers waren geschild en al van de week in de aanbieding bij de Lidl. Een zak andijvie erbij. Als ik de piepers kook doe ik er meteen wat stukjes knoflook erbij voor smaak. Ik pureer de piepers met een staafmixer. Het kookvocht gooi ik niet weg. Mocht ik nog teveel vocht over hebben dan doe ik daar een zakje aardappelpuree bij. Helemaal aan het einde de andijvie. Een paar keer roeren. Opscheppen. En dan de Indische gehaktballen erbij. Een beetje Hollands gecombineerd met Indisch. Mijn dochter er ik smullen hiervan.

Meteen twee bakjes gevuld. Zo hebben mijn ouders ook nog Indisch met Hollands eten. En jawel, bakje nummer drie lukt ook nog wel. Die is voor de buurman. En bakje nummer vier is voor mij van het weekend als ik kindloos ben.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s