Schoolarts. Je kind vol stoppen met verkeerde vetten?

Niet iedereen heeft een eigen frituur pan. Waarom zou je? Je kan frietjes en snacks bestellen en betalen bij de lokale frituur.

Ik heb te maken met twee dunne kindjes. Ik geef ze volkoren brood en pasta. Smoothies met avocado en banaan.

Oftewel, ik doe enorm mijn best om ze ietsiepietsie dikker te krijgen. Met bovenstaande lukt dit niet. Allemaal super gezond. Altijd fijn. Maar om ze vet te mesten hebben ze andere dingen nodig zoals suiker en vet. Is dit handig? Ongezonde rommel in je kind pompen? Lijkt mij niet. Maar de schoolarts zegt dat een kind nu eenmaal reserves nodig heeft. Zo kan hij of zij een heftige griep overleven.

Jammer dat de huisarts en ik niet op een lijn zitten. Mijn kindjes eten niet veel maar wel gezond. Zij zijn vel over been. Maar doen met geen ene griep mee die nu heerst. Ach ja, volg je gevoel. Als moeder weet je wat het beste is voor je kind. De vitamientjes krijgen ze binnen. In het weekend als tussendoor een keer mini pizza’s of friet. Dit geef ik buiten de maaltijden om. Bewust. Eerst de vitamine erin. En daarna de koolhydraten. Die gaan met gemak naar binnen. Mijn zoon is volgens de schoolarts te dun. Maar in zijn hele leven heeft hij in verhouding nog nooit zo zwaar gewogen. Yes! We did it.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s