Afscheid nemen….. not.

Eergisteren moest ik mijn kinderen naar hun vader brengen. Blijft zwaar. Vooral voor hun. Ik red mij intussen wel. Dat heb ik geleerd. Uitslapen of extra werken, leuke dingen onder nemen. Dat maakt het gemis van ze iets minder erg. Maar missen doe ik ze zeker, de hele dag door.

Aanstaande woensdag wordt mijn vader geopereerd. Hij krijgt waarschijnlijk een nieuwe hartklep. Best wel spannend. Het blijft een hart operatie in Nieuwegein. Fingers crossed. Ik heb de kids toch wel voorbereid. Opa is namelijk ruim een week in het ziekenhuis. Dus niet bij school om ze op te halen. Ik heb gezegd dat opa niet voor niks geopereerd gaat worden. Het is notabene mijn werk, assisteren bij operaties. Operaties worden niet voor niks gedaan. Je wordt er beter van. Nu hoorde ik van mijn ex dat Daan denkt dat opa dood kan gaan. Omdat hij aan zijn hart wordt geopereerd? Ik heb dit woord nooit gebruikt. En Eva wil geen afscheid nemen van opa. Snap ik. Het is ook geen afscheid nemen. Dus ook dit heb ik nooit gezegd. Ik zal wel gek zijn om het zo te brengen. Heeft totaal geen meerwaarde. Ik heb wel gezegd dat ze opa sterkte kan wensen voor de operatie. Maar ook dat hij er sterker en beter uitkomt. Schijnbaar hebben de kinderen een eigen conclusie gemaakt. Dit geeft wel aan hoe spannend zij het vinden. Misschien heef dit wel te maken met hun verleden/ik ben geopereerd door borstkanker/mama geopereerd, ziek, kaal…..

Hoe breng je zulk soort nieuws? Zeg je niks? Of ben je eerlijk? Breng je het luchtig? Moeilijk hoor.

Voor mijn gevoel moest ik wel iets melden. Opa gaat ze namelijk voorlopig niet ophalen op de donderdag. En achter zijn kleinkinderen aanrennen met het spelletje van ‘gekke opa’ zit er voorlopig niet in. Maar als hij hersteld is? Berg je dan maar, haha. Hij haalt ze makkelijk in โค๏ธ.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s