Ben jij al druk voor het kerstdiner?

Ben jij al druk met voorbereiden van het kerstdiner? Bij mij staat een verse tomatensoep te pruttelen. Meer hoef ik niet te doen. En misschien bak ik wat koekjes. Altijd lekker voor de kids. Of ik ga ze bakken samen met Eva als ze tweede kerstdag thuis komt. Vroeger had ik altijd zo’n zin in het diner. Toen aten wij nog kalkoen, piepers, jus, bonen, spruiten, peertjes en een pieper soort uit de oven. Eigenlijk altijd hetzelfde. Dat was toen eenmaal zo. Wij hadden zelfs een keer een te grote kalkoen. De ovendeur wilde niet meer dicht. Mijn vader heeft toen de poten eraf gezaagd/gehaald, haha. Tegenwoordig is er zoveel meer. De keuze is reuze. Kant en klare pakketten kan je kopen. Zo makkelijk. Zoals hierboven is ook eigenlijk wel lekker. Zo kan je uren aan tafel zitten. Als de piepers koud zijn kan je doorgaan met eten van de koude gerechten. Zo kan je heel lang tafelen. Gourmetten is natuurlijk ook handig voor een lange tafel zit. Ik heb dit nog nooit gedaan met kerst. Niet onze traditie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s