Terug komen bij de schoolarts.

Jawel, het was weer zover. Mijn zoon is (al zijn hele leven) te licht en moest terug komen bij de schoolarts. Zucht. Gaan we weer. Gelukkig kon de vader van Daan ook mee. Samen sta je toch sterk als het om je kinderen gaat. Daan was en is te licht. Maar als wij naar het grafiekje keken was hij sinds jaren op zijn top. Dus wel te licht maar niet in het diepste ravijn. Yes! Zo blij mee.

Ik maak in de ochtend een milkshake van volle yoghurt, volle melk en overrijpe bananen. Dit met een boterham erbij.

Tussendemiddag eten wij tosti’s of geroosterde boterhammen.

In de avond van alles en nog wat. Inclusief een glas tomatensap.

Voordat meneer gaat slapen nog een smoothie van verse sinaasappel sap, een hele avocado en twee bananen. Dus de vitamines krijgt meneer wel binnen. En toch komt hij niks aan. De schoolarts kwam erachter dat moeders vroeger ook veel te dun was. Nu niet meer, hahaaaa, daar moesten wij allen om lachen (ik als een boer met kiespijn 😬). Dus Daan is genetisch belast. En hij zit geen ene minuut stil. Daar komt bij dat hij nooit maar dan ook nooit ziek is. Dit school jaar niet eens verkouden. Dat maakt hem een gezonde man. Als wij later weer een oproep krijgen, dit gaat automatisch, dan mogen wij bellen en zeggen dat wij dit niet nodig vinden. Daan is een dunne gezonde jongen. Leave it.

Ik had nog een eye opener van de schoolarts. Hij gaf aan dat als een kind met onder gewicht ziek wordt hij spieren gaat afbreken. En dat het herstel langer gaat duren. Dit omdat hij of zij eiwitten mist. Ho! Dit neem ik in mij op. Als mijn kind ziek is ga ik deze extra eiwitten geven in de vorm van vifit, kwark etc etc. Alle vertrouwen in.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s