Hansje Brink! Wie kent hem niet?

Najaaaa, ik was in de zomervakantie met mijn kinderen in Madurodam dankzij een gift. Wij komen daar aangelopen en ik zie warempel Hansje Brink! De redder in nood. Hij heeft ons gered van de verdrinkingsdood. De kinderen keken mij aan 😱…….

Ik weet nog dat de kinderen en ik ooit, vroeger, als gezin naar Madurodam zijn geweest. Mijn ex is tien jaar jonger dan ik ben. Hij kende Hansje Brink ook niet. Hoe is het toch mogelijk? De hele wereld, en vooral alle Chinezen kennen Hansje Brink. Oftewel de hele wereld. En dan zouden de Nederlanders deze man/jongen niet kennen? Onze redder in nood? Ongelooflijk toch? Deze man heeft toen er een gat in de dijk kwam/Nederland waterland/ zijn vinger gestoken in dit gat. Daardoor is een water ramp voorkomen. Mocht je dit geloven….. dit verhaal is natuurlijk verzonnen. Want wie kan nu een land redden met een vinger? Maar het blijft een stoer verhaal. En de hele wereld gelooft dit. En dat wij nuchtere Nederlanders hier niks van weten…. het zij zo. Het blijft een mooi verhaal op verjaardagen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s