Ribbel chips.

Waarom ribbel chips en niet ‘gewone’ chips? Ik heb twee redenen gevonden. Als je ribbel chips plat slaat heb je veel grotere schijfjes. Die breken sneller. En dat willen wij als consument niet, gebroken schijfjes. Dus met ribbel chips heb je meer chips per hap in je mond. Gemak dus.

Reden nummer twee; als je een dipsaus gebruikt blijft er meer hangen tussen de ribbels. Dus een ribbel chipje bevat meer aardappel en saus per hap. Zucht. Dit is natuurlijk helemaal niet goed voor mijn lijf.

Zelfs met deze manier om meer chips per hap naar binnen te werken blijf ik maar eten. De reden? Ik kan hier niks aan doen. En jij ook niet. Het komt door de smaak versterker E621. Deze zorgt dat de smaak versterkt wordt en dat je onverzadigbaar lijkt. Daarom blijf je eten van een zak chips. Het is een goedgekeurde E-nummer. Maar echt heel gezond is deze niet. Het beste is om deze zoveel mogelijk te vermijden. Helaas zit het in bijna alle producten uit pakjes (soep, sauzen en smaakjes chips). Naturel chips heeft meestal niet de toevoeging van E621.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s