De eerste school en werk week zit er weer op.

De kinderen hebben hun eerste schoolweek weer gehad. Mijn zoon vond het heerlijk! Mijn dochter prima. School is ok maar vakantie is ook erg fijn. Maandag kregen ze weer de bekende stapel mee naar huis. Formulieren invullen, ouder bijdrage storten en de school kalender in mijn agenda gezet. Altijd handig om te weten wanneer de studie dagen gepland zijn. De gymdagen dus tassen in het schema plannen van de papa dagen. We zijn eruit. Alles valt goed te regelen. Scheelt allemaal weer. En anders rijden we een keer extra heen en weer.

Dolf, de kat, moest nog even wennen aan het schoolritme. Voor de school vakantie ging zij als een kitten mee naar school. Dan hing ze over mijn schouder. Dat doet ze nog steeds. Alleen is ze best wel gegroeid. Ze hangt als een boa om mijn nek of ze staat op mijn schouder. Dan heeft ze waarschijnlijk overzicht. Het ziet er niet uit zo’n groot beest staande op mijn schouders ๐Ÿ˜‚.

Eva heeft haar Dylan Haegens school agenda ingeluid. Zo grappig. Elke avond komt ze bij mij aan tafel zitten. Dan drinken wij een kop thee en help ik haar met tekst voor in haar dagboek agenda. Wij spelen steeds vaker spelletjes. Ik hoef haar niet te laten winnen. Daar zorgt zij zelf wel voor.

Stiekem zijn de donkere avonden ook wel weer gezellig. Kaarsjes aan. Dikke huis sokken. Een gezellig muziekje op de achtergrond. Ik zit erg graag aan de grote tafel. Kranten, folders, tijdschriften en een iPad voor mijn neus. Lekkere recepten zoeken. Boodschappen lijstjes maken. Spelletjes doen. Puzzelen. Etcetera etcetera.

Gisteren stond ik bij een moeilijke operatie te assisteren. Er kwam een extra chirurg erbij. Deze zei; dat is lang geleden dat wij samen gewerkt hebben. Ik kon toen meteen melden dat deze week bijzonder is. Precies twee jaar geleden kreeg ik van de scheiding te horen en van de diagnose borstkanker met een uitzaaiing. Precies een jaar geleden begon ik weer te werken. En kijk mij nu toch staan in het leven! Een zelfstandige moeder van twee kinderen. Alles op de rit.

Dit weekend zijn de kinderen bij hun vader. Ik heb mijn weekend dienst gepland voor het ziekenhuis. Handig, werken zonder oppas te hoeven regelen. Hoe meer ik mag werken hoe meer over uren ik heb. Zo kan ik de school vakanties vrij nemen. En wat dacht je van al die studie dagen. 14 stuks dit jaar. Ideaal toch zo’n baan?

Gaan jullie nog iets leuks doen dit weekend?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s